Wersja mniej kaloryczna bez sera żółtego, ale polecam bardzo z startym Edamem.
Składniki:
- opakowanie placków tortilla
- pierś z kurczaka
- kapusta pekińska
- pomidor
- ogórek zielony
- kukurydza
- papryka (krojona sposobem Julienne)
- papryczka chilli
- sos czosnkowy
Przygotowanie:
Kurczaka o panierować i usmażyć tak jak TUTAJ. Warzywa umyć i pokroić. Placki tortilla kładziemy na suchą patelnię i podgrzewamy ok 1 min z każdej strony, aż zaczną się pojawiać bąble.
Placki smarujemy dokładnie sosem czosnkowym, układamy warzywa i mięso. Placki zwijamy z prawej, lewej, potem z góry i dołu i kroimy na pół.
Takie wrapy są dużo lżejsze i zdrowsze od fast food-owych odpowiedników :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz