niedziela, 22 marca 2015

Subiektywnie czyli oceniamy cz.1: Sos tatarski Develey



Od dziecka uwielbiałam sosy tatarskie, najlepsze jakie jadłam robiła moja babcia.
Próżno szukać takich dobrych w śród gotowców, ale ostatnio natknęłam się na sos tatarski Develey
i muszę przyznać że mi smakował, nie jest to jakieś objawienie, ale jest całkiem smaczny. Przyczepić można do zbyt małej ilości kawałków korniszonów.

5/10

Kanapeczki śniadaniowe na ciemnym pieczywie



Składniki:


  • bułeczki
  • sałata lodowa
  • pomidor
  • ogórek świeży
  • marchewka
  • szynka
  • ser gouda
  • masło
  • majonez
Przygotowanie:

Marchewkę przecieramy na dużych oczkach. Bułeczki smarujemy masłem z jedej strony, majonezem z drugiej. Układamy składniki i smacznego :)