środa, 1 października 2014

Zupa ogórkowa na rosole



Pyszna, syta i domowa - ogórkowa :)

Składniki:

  • rosół
  • ziemniaki
  • ogórki kiszone
  • koper
  • marchewka
  • pietruszka
  • śmietana (u mnie bez, bo nie lubię)
Przygotowanie :

Marchewkę i ziemniaki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Włożyć je do garnka z rosołem. Gotować, aż marchewka 
i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać starte na tarce o dużych oczkach ogórki kiszone i koper Doprawić solą, pieprzem  smaku. Przed podaniem zabielić śmietaną. 

1 komentarz:

  1. Zapraszam do udziału w konkursie, trzeba przygotować zupę z kaszą :
    http://sio-smutki.blogspot.com/2014/09/konkurs-z-firma-sys-jesienno-zimowa.html
    Pozdrawiam! Monika

    OdpowiedzUsuń