piątek, 3 października 2014

Pomysł na szybkie i zdrowe śniadanie! Kanapka z bryndzą i pomidorem.


Bryndza - ser podpuszczkowy z mleka owczego. Nigdy nie mogłam się przekonać do spróbowania, ale w końcu to zrobiłam i zakochałam się w tym produkcie :)


Pamiętajmy, by wybierać dobrą bryndzę i czytać etykiety ponieważ na rynku dostępne są produkty które zawierają niewielki procent mleka owczego i dużo konserwantów i zagęszczaczy.

Składniki

  • świeży chlebek
  • opakowanie bryndzy
  • pomidor
  • koperek / szczypiorek w zależności co macie w domu.
  • pieprz
  • można dodać sól, ale dla mnie bryndza jest wystarczająco słona
Przygotowanie:

Chlebek smarujemy grubo bryndzą, nakładamy pomidorki i posypujemy koperkiem. Doprawiamy i gotowe :) Smacznego!