środa, 10 września 2014

De Volaille z pietruszką i masełkiem





Wszystko wyszło idealnie oprócz zdjęć... obiektyw był tłusty i wyszły zamazane,  więc zdjęcie gotowego dania dodam następnym razem :)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • jajko
  • bułka tarta
  • mąka
  • pietruszka
  • masełko 
  • przyprawy

Przygotowanie:

Piersi z kurczaka mocno rozbić (tylko nie zrobić dziur) i przyprawić wedle uznania.
Piersi rozłożyć na deseczce, ukroić niewielki kawałek masła, ułożyć na środku piersi i posypać obficie natką pietruszki. Kotleciki zwijamy delikatnie i panierujemy w mące, jaku i bułce (można sobie pomóc wykałaczką). De Volaille smażymy na głębszym oleju ok 8 min do uzyskania złotej panierki.

2 komentarze: