środa, 20 sierpnia 2014

Serowe bułeczki


Pyszna kolacja, idealnie nadaje się do lampki wina :)

Składniki:


  • 2 podłużne bułeczki
  • ser mozzarella
  • ser żółty (u mnie edam)
  • przecier pomidorowy
  • parę kostek mrożonego szpinaku
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • oregano
  • cukier
Szpinak lekko przysmażyć  na patelni z 1/2 ząbka czosnku i szczyptą pieprzu i soli.
Z bułeczek wyjąć środek, posmarować przecierem  pomidorowym posypać oregano i odrobiną cukru, soli i pieprzu dodać szpinak. Zamiast szpinaku może być to np mięso mielone, lub kurczak (możesz włożyć cokolwiek lubisz lub masz w lodówce do tej bułeczki). Posypać tartym żółtym serem i ułożyć plastry mozzarelli na wierzch. Piec ok 7-8 min na 220 stopniach w piekarniku. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz